Alexander de Tempe

Bestuurslid met portefeuille Kwaliteit & Scholing en Communicatie & PR

Achtergrondinformatie

Van oorsprong buitensportdocent en werkzaam geweest als berggids in Frankrijk, Spanje en Italiƫ. In 2007 oprichter van de Nederlandse Canyoning Bond (NCB) waar ik tot 2016 voorzitter ben geweest. Tot op heden werkzaam in de opleidingscommissie van de NCB en verantwoordelijk voor het opstellen en de implementatie van de 'Richtlijn Canyoning' en het bijbehorende sportspecifieke kwaliteitsregister.

In 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut en werkzaam in twee gezondheidscentra in Amstelveen, waar ik me al snel heb kunnen specialiseren in hart-, vaat- en longaandoeningen. In samenwerking met huisartsen en paramedische disciplines meegeholpen met het opzetten van een eerstelijns zorgpad (GEZ) voor mensen met COPD. Vanaf 2014 ben ik werkzaam als ZZP'er in de eerste lijn in Zuid-Kennemerland. In 2015 in samenwerking met de regionale kartrekker van ClaudicatioNet meegeholpen met de opzet van de Etalagebenenloop en het 'Kennisnetwerk PAV Zuid-Kennemerland/Haarlemmermeer'. Vanaf 2016 ben ik bestuurslid van de regionale cooperatie van fysiotherapiepraktijken FysiQ met als taak de regionale profilering van de eerstelijns fysiotherapie voor mensen met COPD. Sinds 2017 tot op heden betrokken bij de opzet van een regionaal wijkgericht zorgpad voor mensen met COPD ('COPD in de buurt').

Tijdens mijn werkzaamheden als eerstelijns fysiotherapeut en als project-/bestuurslid ben ik erachter gekomen dat er te weinig bekendheid is voor onze specialisatie bij zowel (verwijzende) zorgverleners als patiĆ«nten. Mijn ambitie binnen de VHVL is om bij te dragen aan de profilering van de gespecialiseerde HVL-therapeut binnen de gehele (eerstelijns) zorgsector. 

Trefwoorden: