c-support.jpg
27 februari 2023

Webinar C-support: medische ontwikkelingen en onderzoek

Op 9 maart 2023 geeft C-support een webinar om meer uitleg te geven over medische ontwikkelingen en onderzoek naar post-COVID. Sinds ons vorige webinar in juni, is er veel gebeurd. Wetenschappelijk onderzoek dat in Nederland en in andere landen wordt gedaan, zorgt ervoor dat we steeds een beetje beter gaan begrijpen wat er in het lichaam aan de hand is.

Webinar medische ontwikkelingen en onderzoek

 

Op 9 maart geeft C-support een webinar om meer uitleg te geven over medische ontwikkelingen en onderzoek naar post-COVID. Sinds ons vorige webinar in juni, is er veel gebeurd. Wetenschappelijk onderzoek dat in Nederland en in andere landen wordt gedaan, zorgt ervoor dat we steeds een beetje beter gaan begrijpen wat er in het lichaam aan de hand is.  

 

We geven uitleg over de theorieën naar de mogelijke oorzaken van post-COVID (uit Nature). Ook gaan we in op mogelijke toekomstige behandelingen en wat er nodig is om deze op termijn te realiseren. We geven u inzicht in de opzet van een expertisecentrum, dat leidt tot betere zorg voor post-COVID patiënten.

 

We informeren u ook over het Meerjarig Long COVID onderzoek dat we samen met het Erasmus MC uitvoeren onder ruim 11.000 patiënten die bij ons staan ingeschreven. Jaar 2 is onlangs gestart. 

 

Programma 9 maart (19.00 – 20.00 uur)
19.00 uur    Inleiding 
19.05 uur    Medische ontwikkelingen
19.25 uur    Opzet van een expertisecentrum
19.35 uur    Pauze
19.40 uur    Meerjarig Long COVID Onderzoek
20.00 uur    Einde

 

Tafelgasten

Alfons Olde Loohuis, medisch adviseur van C-support

Annemieke de Groot, bestuurder van C-support

Dave Jonkers, patiënt en deelnemer aan de focusgroep

Stella Heemskerk, Postdoc Erasmus MC

Lieke Sweerts, projectleider C-support

Presentatie: Nelleke Maathuis

 

Hoe het webinar volgen?
Via onderstaande link kunt u het webinar volgen. Heeft u geen tijd om donderdag om 19.00 uur te kijken? Via dezelfde link is het webinar later terug te kijken. U vindt het webinar na 9 maart ook op onze website bij trainingen en webinars.

 

Vragen

Het webinar zal veel van uw vragen beantwoorden. Mocht u na afloop persoonlijke vragen hebben, dan kunt u deze bespreken met uw nazorgadviseur. Informatie over het Meerjarig Long COVID onderzoek vindt u op de website. De vragen die veel gesteld worden, beantwoorden we via de website. Het antwoord niet gevonden? Stuur uw vraag naar: [email protected].

 

>> Naar het webinar   

>> Meerjarig Long COVID Onderzoek op de website

>> Trainingen en webinars op de website

 

 

 

 

 

Over C-support

C-support is een stichting die werkt in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In oktober 2020 is C-support gestart. Met een team van nazorgadviseurs en medisch adviseurs helpen we mensen met langdurige coronaklachten in heel Nederland. Ook ondersteunen we (zorg)professionals en stimuleren we onderzoek naar post-COVID.

 

>> Lees hier meer over C-support