30 november 2022

Webinar disfunctioneel ademhalen, georganiseerd door VHVL en CZN

Dit webinar vindt plaats op woensdag 30 november 2022 van 20.00 tot 21.00 uur voorafgaand aan de ALV van de VHVL.

Samen voor de beste zorg. Niet alleen op het gebied van interdisciplinaire samenwerking zet Chronisch ZorgNet stappen, maar ook voor de fysiotherapeuten worden mooie samenwerkingen bestendigd. Om 2023 mooi af te sluiten wordt het laatste webinar van dit jaar in samenwerking met de VHVL georganiseerd.

De gastspreker Erik Hulzebos is naast klinisch inspanningsfysioloog ook bestuurslid bij de VHVL. Erik zal komen vertellen over disfunctioneel ademhalen. Wat is het en wat zijn de nieuwste inzichten? Ook de vragen ‘hoe wordt dit gediagnostiseerd?’ en ‘wat zijn de therapeutische behandelmogelijkheden?’ worden besproken.

Disfunctioneel ademhalen heeft meer aandacht gekregen door corona. Er is echter nog te weinig over bekend, waardoor dit onderwerp nog niet is verwerkt in de richtlijnen en standpunten van het KNGF. Dit webinar is daarmee een mooie aanvulling op de nieuwe e-learning ‘Fysiotherapie na een Covid-19 infectie’ die het KNGF en VHVL samen met Chronisch ZorgNet hebben ontwikkeld.

Maar dit onderwerp is zeker niet alleen interessant voor de therapeuten met specialisatie corona. Ook voor therapeuten die patiënten met COPD behandelen is dit van belang. En vergis je niet hoe vaak disfunctioneel ademhalen zelfs bij de patiënt met PAV of coronair lijden zichtbaar is tijdens inspanning. En wist je dat duizeligheid (één van de items bij valpreventie) één van de gevolgen is van disfunctioneel ademhalen? Meer kennis over dit onderwerp is dus voor iedereen interessant!

 Voor de VHVL-leden is het tevens een opwarmertje voor de ALV, deze zal daarna plaatvinden. Hierover ontvangen de leden apart een mail over aanmelding en de agenda.

Datum en tijden

Dit webinar vindt plaats op woensdag 30 november van 20.00 tot 21.00 uur voorafgaand aan de ALV van de VHVL.

Inschrijven

Dit webinar is gratis te volgen voor deelnemers van Chronisch ZorgNet en de VHVL. Ben je lid van de VHVL, dan kan je je voor dit webinar hier inschrijven. Je laat hier enkele gegevens achter zodat Chronisch ZorgNet de link van de livestream naar je kan sturen en na afloop van het webinar punten kan toekennen (accreditatie bij Kwaliteitshuis Fysiotherapie is aangevraagd). Als je je hebt ingeschreven ontvang je op 28 november per mail de link waarmee je de livestream kan bekijken. Uiteraard worden deze gegevens alleen voor het doeleinde van dit webinar gebruikt. Ben je (ook) aangesloten bij Chronisch ZorgNet, dan is inschrijving niet nodig en wordt de link sowieso met je gedeeld.

Met deze samenwerking willen Chronisch ZorgNet en de VHVL alle deelnemers van Chronisch ZorgNet en de leden van de VHVL uitnodigen om gezamenlijk het jaar 2023 af te sluiten met een webinar over disfunctioneel ademhalen, gegeven door inhoudelijke expert van de VHVL: Erik Hulzebos. Disfunctioneel ademhalen is een onderwerp dat alle therapeuten van Chronisch ZorgNet en VHVL verdieping geeft. Samen voor de beste zorg, dat is waar Chronisch ZorgNet en de VHVL voor staan.