carlien-buurman-breed.jpg
08 juli 2022

Carlien Buurman

Penningmeester, Portefeuillehouder PR & Communicatie 

Achtergrondinformatie

Tijdens mijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden, liep ik stage in het Nederlands Astmacentrum in Davos in Zwitserland. Het interesseerde mee dat longpatienten veel baat hadden bij relatief makkelijk uitvoerbare adem- en ontspanningsoefeningen. Na mijn studie fysiotherapie begon ik daarom aan de driejarige opleiding tot geregistreerd adem- en ontspanningstherapeut Methode Van Dixhoorn. Afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gedaan op hart-, vaat-, en longgebied en houdt ik me in de eerstelijnspraktijk vooral bezig met mensen met long- en/of ademklachten.

Afgelopen jaren ben ik oprichter en bestuurslid van een lokaal longnetwerk geweest en ik hoop deze ervaring mee te kunnen nemen als bestuurslid van VHVL.

Afgelopen jaren is binnen de VHVL er heel veel geinvesteerd in kwaliteit en is duidelijk geworden dat hart-, vaat-, en longfysiotherapie een grote groep patienten bedient, een specialisatie verdient te zijn en dat er aandacht mag komen voor de groep fysiotherapeuten die zich inzet voor deze chronische patientengroep. Ik hoop mijn ervaring en kennis in te zetten om het VHVL breder neer te zetten en weer stappen verder te zetten binnen de ontwikkelingen die in gang zijn gezet.