master-cardio.png
29 november 2023

Master Cardiovasculaire en Respiratoire Fysiotherapie

We brengen de master Cardiovasculaire en Respiratoire Fysiotherapie van Hogeschool Utrecht onder de aandacht.

Er is de mogelijkheid om in voorjaar 2024 in te stromen.  

De opleiding kent twee varianten: 

  1. Het 3-jarige masterprogramma Cardiovasculaire en Respiratoire Fysiotherapie (doelgroep: collega’s die zich willen specialiseren tot ‘Hart-, vaat-, longfysiotherapeut’ én die een diploma Master of Science willen behalen (MSc.); voor informatie en om je aan te melden wordt verwezen naar de website van de opleiding. Startdatum: februari 2024 en september 2024.

 

  1. Het verkorte programma (15 maanden), de leergang Cardiovasculaire en Respiratoire Fysiotherapie (doelgroep: collega’s die zich (aanvullend) willen specialiseren tot ‘Hart-, vaat-, longfysiotherapeut’). Voor informatie en om je aan te melden wordt verwezen naar de website van de leergang, CRF1 en CRF2Startdatum september 2024*.

Accreditatie is verleend door het Kwaliteitshuis Fysiotherapie (register Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie, register NVFG en Algemeen Fysiotherapie); Met het certificaat CRF1 heb je vrijstelling bij Chronisch ZorgNet voor de specialisaties: perifeer arterieel vaatlijden, hartrevalidatie, longaandoeningen en post-Covid.