08 februari 2021

Fysiotherapie na Corona

Onderstaande informatie is bedoeld voor patiënten, verwijzers en fysiotherapeuten.

COPD netwerken

Patiënten die een coronabesmetting hebben doorgemaakt kunnen te maken krijgen met (forse) fysieke problemen, longklachten en/of emotionele/psychische klachten. Deze patiënten hebben deskundige begeleiding nodig voor het herstel. Na de behandeling in het ziekenhuis (en eventueel in een revalidatiecentrum) of bij patiënten die thuis zijn gebleven wordt de patiënt begeleid door fysiotherapeuten met kennis over longproblemen en longrevalidatie, zo nodig binnen een multidisciplinair team. Deze kennis en kunde is in Nederland sterk verankerd in de COPD netwerken / Longnetwerken van fysiotherapeuten. 

Klik hier voor een  overzicht van deze netwerken in Nederland. Bij deze netwerken staan hun websites, waar de je de aangesloten fysiotherapeuten kunt zoeken bij jou in de buurt. Op defysiotherapeut.com kun je de individuele geregistreerde longfysiotherapeuten vinden met extra competenties op longgebied.

Bij kwetsbare ouderen met multiproblematiek kan ook een geriatriefysiotherapeut worden ingezet. Zoek een geriatriefysiotherapeut bij jou in de buurt.

In geval van psychische klachten na een coronabesmetting kan ook een psychosomatisch fysiotherapeut worden ingezet. Zoek een psychosomatisch fysiotherapeut bij jou in de buurt.