logo-lan.jpg
29 november 2023

Project 'Bewegen & Longziekten'

Samen met KNGF participeert VHVL binnen Long Alliantie Nederland (LAN).

Namens VHVL participeert bestuurslid Carlien Buurman in project werkgroep ‘Bewegen en Longziekten”. (Bewegen en Longziekten - Long Alliantie Nederland)

 Het doel van dit project is om meer mensen met een longziekte meer te laten bewegen. Als eerste stap is een verkenning uitgevoerd naar het onderwerp. Aan de hand van deze achtergrond én met de input van experts uit het werkveld, komen we tot onderbouwde oplossingen. In dit project is het belangrijk om landelijk meer tijd en aandacht te vragen voor (bewegen met) longziekten. Ook willen we de verbinding tussen de zorg en gemeente versterken, en reeds bestaande initiatieven zoals de beweegkaart en de COPD Challenge uitvergroten. We willen ons hierbij inzetten om het leven van alle longpatiënten een stukje beter, leuker en gezonder te maken.

Bestel hier de longuitdaging/ wandeluitdaging: Longuitdaging: wandelen voor meer lucht – Longfonds webshop. Wandelen is een gezonde, laagdrempelige én gezellige manier om samen te bewegen. Met dit pakket kunnen zorgverleners en beweegprofessionals eenvoudig een lokale wandeluitdaging organiseren. Bekijk de video via deze link: Post | Feed | LinkedIn