17 juli 2024

Vacature Voorzitter Bestuur Vereniging Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie (VHVL)

In november van dit jaar ben ik inmiddels vier jaar voorzitter van deze mooie vereniging. Daarmee komt mijn 1e termijn tot een einde en komt de vraag aan de orde of ik in aanmerking wil komen voor een 2e termijn van vier jaar. Van dat voorrecht wil ik geen gebruik maken. Hoezeer mij dat ook spijt, hoe plezierig ook de samenwerking binnen dit bestuur is en aan uitdagingen ontbreekt het ook niet. Maar gelet op mijn leeftijd wil ik me niet nog eens binden voor vier jaar. Dus eind november van dit jaar wil ik de voorzittershamer doorgeven aan een opvolger.

Door het vertrek van Bas Wolbert en mijn aangekondigde vertrek is er ruimte voor nieuwe bestuursleden waaronder een nieuwe voorzitter. Het bestuur heeft ervoor gekozen om eerst de vacature voorzitter in te vullen en later de vacature die is ontstaan door het vertrek van Bas. Dat biedt de gelegenheid om een nieuwe voorzitter bij de invulling van die vacature te betrekken. Tot die tijd wordt de portefeuille van Bas door mij waargenomen. Ook als dat onverhoopt langer duurt dan de aankomende ledenvergadering in november. 

De rol van voorzitter is een job die ik van harte kan aanbevelen en waar veel leuke kanten aan zitten. Je bent belast met de coördinatie van beleid en aansturing van het bestuur. Ook horen daar contacten bij met externe stakeholders als zorgverzekeraars en contacten met het KNGF. Een uitdagende en boeiende functie.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie?
Stuur dan een email naar Gerard van der Wees, [email protected] voor 6 september a.s.