bas-wolbers-klein.jpg
03 juli 2023

Blog Bas Wolbert, juli 2023

"Webinar in samenwerking met C-Support smaakt naar meer..."

In samenwerking met KNGF Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, VHVL en Ergotherapie Nederland organiseerde C-support een nascholing voor paramedici en andere geïnteresseerde zorgverleners betrokken bij de post-COVID-zorg (o.a. huisartsen, revalidatieartsen). 

In een twee uur durend webinar werden deelnemers meegenomen in de meest recente kennis rondom post-COVID-zorg, de herstelzorgregeling en multidisciplinaire samenwerking. Dr. Thomas Hoogeboom en Dr. Edith Cup, beide verbonden aan het Radboudumc Research, presenteerde resultaten van de ParaCOV-studie en gingen in op de huidige stand van zaken rondom de bestaande en vernieuwde richtlijnen voor paramedici. 

Aan de hand van casuïstiek maakten fysiotherapeut Marina Weiss en ergotherapeut Fleur Stoffer - Maas de vertaalslag naar de alledaagse praktijk. Belangrijke issues rondom intake, behandeling en afronding komen aanbod. De experts aan tafel gaven adviezen om de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemende professionals verder te verbeteren en multidisciplinaire samenwerking binnen de eigen praktijk vorm te geven. Met medewerking van Erik Hulzebos en Willem Pieters. 

Aangezien de impact van post-COVID-klachten een rol blijft spelen de komende jaren zal de VHVL zich blijven inzetten voor kennisoverdracht. In samenwerking met de C-support, Ergotherapie Nederland, het KNGF en mogelijk andere instanties zullen ontwikkelingen op de voet worden gevolgd en kenbaar worden gemaakt. 

Wil je het webinar nog eens terugzien?: 

Klik op deze link: https://lnkd.in/gdevZRKC